About

Врв Антени 2550 и Бакрдан 2704- Шар планина.

17/20 до Антени 2550 мнв, 3/20 до Бакрдан 2704 мнв – Шар Планина
Ја започнавме годината од бедемот на севорозападот – Шар Планина. 
А, за неа нема што да се рече, што да се пишува, се е раскажано, се е запишано. 
И, во новата година е ошарена од планинари, секој тргнат на одредената цел. Некој на Титов Врв, некој на Плат, а ние на Антени и Бакрдан.
Тргнавме од долината на насмевките – Попова Шапка, таму каде што се раѓаат насмевките на детските лица, додека се санкаат на санки.
Со зраците на изгрејсонцето, ја искачивме белината на Церипашина, која трпеливо ги чекаше првите сноубордери.
Но, кој лека полека, кој ита, кој брза, кој подоцна, кој порано, стигнавме до Антени. А, оние бестрашните, отидоа до Бакрдан, одговарајќи на предизвикот кој гордо стои пред кулата на Титов Врв.
Тоа што не испрати на поаѓање, тоа и не дочека на враќање, рој насмевки.
Ошарени од насмевки, си зедовме и ние по една насмевка од Шара, која ќе не прати до следно планинско видување.
Слаѓана

Слики од турата

0 comments:

 

Pratete ne na Facebook!