About

Рекреативна тура на Матка

Поради желбата на учесниците на акцијата, на 25,12,2016 направивме рекреативна тура со посета на манастирите во близина на хидроцентралата Матка. Турата ја започнавме во раните утрински часови од Транспорент центар, каде групата која доаѓаше со автобуси се собра. По стигнувањето со автобусот  на последна 60, се упативме прво кој Св. Спас, каде застанавме на кратка пауза да направиме неколку фотографии и да го разгледаме манастирот, потоа се упативме кон Св. Недела каде имавме поголем одмор за ужинка и за релаксација во природните убавини на кањонот Матка.

0 comments:

 

Pratete ne na Facebook!