About

Планинарска акција на Цави ливадиПСК СЦГ организира планинарска тура на Скопска црна гора со искачување до месноста Цареви ливади 1500 мнв. Турата се одржа на ден 11.12.2016
Стартна позиција капија на рудник Бањани се оди до манастирот Св.Ѓорѓија а од тука се продолжува до Цареви ливади. Вкупна должина на патеката околу 16 км. Турата е средно тешка и е наменета за подготвени планинари. Од опрема задолжително треба да се понесат планинарски обувки, капа, ракавици и зимска јакна/шушкавец, челна ламба/светилка, а од храна лесна храна/овошје и 1,5л течност. По патот ќе се изведуваат кратки паузи а во зависност од временските услови поголема пауза на Цареви ливади.

0 comments:

 

Pratete ne na Facebook!