About

Најава тура на Скопска Црна Гора на 22.05.2016 г.

ПСК СЦГ организира планинарска тура Скопска црна гора на 22.05.2016 г.

Стартна позиција с.Љубанци - рибник се оди преку Љубанска чука до Спирова колиба.
Вкупна денивелација околу 850 м.
До с.Љубанци се оди со автобус бр.47 тргнува од транспортен центар во 7.10 часот. Вракање со истиот автобус во попладневните часови.
До с.Љубанци - рибник може да се дојде и со сопствен превоз, старт на турата е 8.00 часот.
Од опрема задолжително треба да се понесат планинарски обувки, јакна/шушкавец, челна ламба/светилка, а од храна лесна храна/овошје и 1,5л течност. По патот ќе се изведуваат кратки паузи и поголема пауза во зависност од временските услови.

Контакт телефон Драгец 070 870 723

Поздрав ПСК СЦГ

0 comments:

 

Pratete ne na Facebook!