About

Зима на Скопска Црна Гора 2/7

Втора од седумте планинарски акции Зима на скопска овој пат искачување на врвот Пржар по Спирова патека. Дождливо и магловито утро ,впрочем како и цела измината недела, но тоа не не поколеба да се собереме во голем број и да се упатиме кон Спирова колиба и врвот Пржар.Како наближивме кај селото Бродец се отвори времето и се појави прекрасен видик кон Водно и крстот кој само тој ѕиркаше како да е на пуст остров сред морето од облаци. По кратка пауза во Бродец продолживме кон Спирова колиба , и веќе од далеку во воздухот се чуствуваше мирисот на топол планински чај припремен од вредните раце на нашите домаќинки.Овој пат имавме и греано вино за кое се погрижи спонзорот на оваа акција винарија Тиквеш. Со убаво друштво и со добро расположение времето брзо помина но тука не завршуваме. Наскоро организираме трета предновогодишна акција ЗИМА НА СКОПСКА. 
Фото-Ѓорѓи
Слики од турата

0 comments:

 

Pratete ne na Facebook!