About

Роденденски трилинг на точак

Благодарност до Љубиша Спасоски, Бојан Киров, Александар Манолев и Сандра Герчак.

Во Недела (23.03.2013) по повод ВТОРИОТ РОДЕНДЕН на ПСК Скопска Црна Гора, меѓудругото се оддржа и велосипедска тура на СЦГ. Во продолжение краток опис од турата, за да се долови теренот и атмосферата, нема многу слики бидејќи турата и теренот беа фантастични, дотолку што го запоставивме фотографирањето и се предадовме на уживање.
 
Опис на турата
 
Село Бањани - манастир Св.Никита - манастир Св. Благовештение - Бањански преслап - Ајдучка чешма - Цареви ливади - Рамно - Пржар - Колибата на Чичко Спиро - с.Бродец - с. Побожје.


  • Должина - 38км ( 25км угорнина)
  • Почетна висина ~ 550 мнв, највисока точка ~ 1550 мнв
  • Турата започна од манастирот Св.Никита во 08.30ч.
  • Заврши во кооперција “на сред село“ во с. Побожје во 16.30ч.
Визуелно како изгледаше движењето на велосипедската тура на Скопска Црна Гора
 


Екипата тргна премногу амбициозно, па неколкуте сериозни угорнини на почетокот ги совлада без никаков проблем. Но, по совладувањето на една угорнинина, се појавуваше нова и нова и нова и тоа траеше. Но околината, природата, веселото друштво и одличните временски услови не натераа да заборавиме на сложеноста на теренот и солидно да го совладуваме. Направивме 2-3 крати паузи од 5-10 минути, кои служеа за надополнување на енергија преку банани, суво овошје, јаткасти овошја и освежувачките ментол бомбони на Бојан. Откако стигнавме на Бањански преслап, направивме кратка пауза за корекција на облеката бидејќи во овој дел веќе почна да се чувствува препознатливиот ветер за Скопска Црна Гора.

Сандра се радува бидејќи мисли дека ова е последна угорнина, за кратко ќе дознае дека не е последна Мотивација до остатокот од екипатa… Ајдеее момци, само храбро!


Членовите на вело-екипата кој од кој пофотогеничен, спремни за позирање во секое време 

Накај Цареви ливади, не е на одмет да се внесе некоја течност и чоколадо и истовремено да се истегнат нозе и да се исправи кичма.Задоволен изглед, се е под конторла и по план. Водава си жубори, одлично освежува грч ладната вода, сонцето си пече. Мераци!!!
    
Пристигнување кај колибата на чичко Спиро 1550 мнв. Планинарите од рекреативната и спортската планинарска тура веќе пристигнале на колибата и си уживаат во пролетната идила.Пристигнува и вело- екипата на колибата и се придружува на останатите планинари. 

Вело-екипата дочекана со аплаузи и стоечки овации од останатите членови, кои веќе подготвиле богата трпеза и беа желни да ја споделат со велосипедистите.
Клубот се погрижил соодветно да се надополнат изгубените калории од турата.
Роденденска клубска фотографија како вечен спомен од прекрасно поминатиот ден во природа.
Една заедничко оскаровско селфи со членовите на вело- турата пред Спировата колиба. Спремни за јаготката на шлагот, фантастичниот спуст кон село Побожје.
И за крај, како што обично бидува, на здравје за одлично поминатиот ден на точак во планина, со прекрасно друштво и  позитивна енергија.На здравје до следната тура!0 comments:

 

Pratete ne na Facebook!